ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила Семену Семенченку про підозру в організації обстрілу "112 Україна"

14.05.2021, 18:00
Фото – 24 канал
Фото – 24 канал

Служба безпеки України повідомила колишньому народному депутату Семену Семенченку про підозру в організації обстрілу телеканалу “112 Україна”, який стався в липні 2019 року. Про це йдеться на сайті СБУ.

Про підозру Семенченку повідомлено за ч. 2 ст. 258 (“Терористичний акт”) Кримінального кодексу України.

За інформацією СБУ, усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками Росії в гібридній війні проти України. 

“Для вчинення злочину фігурант залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування. У червні 2019 року Семенченко разом зі спільником провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. Вони обирали оптимальний спосіб вчинення теракту, зокрема шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження. Також Семен Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає СБУ, за початковим задумом організатора, виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки. Потім припаркувати авто біля будівлі телеканалу й у визначений час підірвати.

“Натомість для приховування осіб-виконавців та організатора, було прийнято рішення вчинити терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи в Києві та області правоохоронці виявили й вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій, які фігуранти використовували під час скоєння злочину.

Розв'язується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Як повідомляв ІМІ, у Києві в ніч на 13 липня 2019 року з гранатомета обстріляли фасад будівлі телеканалу “112 Україна”. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (“Терористичний акт”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!