ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Чернівців дав чотири роки тюрми буковинцю за пропаганду війни в однокласниках

01.08.2024, 14:00
Альона Чорна

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до чотирьох років позбавлення волі буковинця, який через однокласники поширював проросійські наративи із закликами до агресивної війни.

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації повідомила речниця Управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко. 

Суд визнав фігуранта винним за ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України. Також суд конфіскував усе майно фігуранта. Вирок уже набрав законної сили.

За словами речниці, чоловік є мешканцем міста Сторожинець Чернівецької області й ще 2014 року виїхав до РФ і відтоді веде активну проросійську пропагандистську діяльність. 

“Зокрема, інтернет-агітатор створив та адмініструє в забороненій в Україні соціальній мережі “Одноклассники” спільноти “Пехотинцы путина” і “Буковина – Святая Русь”. Він систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть “терористи, фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично” та поширював інші наративи Кремля”, – розповіла Леся Федоренко.

Фото – УСБУ в Чернівецькій області

Вона додала, що після повномасштабного вторгнення РФ фігурант ще більше активізував свою діяльність. 

“Він не просто заперечував збройну агресію держави-агресорки, а систематично закликав до загарбницької війни й знищення українців. Водночас він возвеличує Путіна як “збирача земель російських”, а його дії називає “подвигом”, – зазначила речниця.

СБУ зауважує, що вживає комплексних заходів для притягнення його до відповідальності.

Фото – УСБУ в Чернівецькій області
Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру в держзраді секретарці окупаційної “сільради”, яка агітувала за псевдореферендум на Херсонщині та допомагала його організовувати.
Liked the article?
Help us be even more cool!