ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру секретарці окупаційної сільради на Херсонщині в агітації на псевдореферендумі

18.06.2024, 11:37
Альона Чорна

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру в держзраді секретарці окупаційної “сільради”, яка агітувала за псевдореферендум на Херсонщині та допомагала його організовувати, повідомили в Управлінні СБУ в Чернівецькій області.

Підозру жінці повідомили за двома статтями:

  • державна зрада (ч. 2 ст. 111 ККУ);
  • добровільне обіймання громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, зокрема в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 ККУ).

У коментарі представниці ІМІ речниця управління СБ України в Чернівецькій області Леся Федоренко зазначила, що зрадниця безробітна жителька села Борозенське Бериславського району.

З посиланням на односельців речниця зазначила, що до окупації жінка не брала активної участі в громадському житті, не мала авторитету серед місцевих жителів та часто конфліктувала з ними.

“Однак після захоплення частини Херсонщини військами РФ зловмисниця одразу налагодила стосунки з окупантами, які призначили її секретарем фейкової “Борозенської сільської ради військово-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району”, – розповіла Леся Федоренко.

За її словами, тоді колишня безробітна розгорнула активну діяльність:

  • агітувала жителів навколишніх сіл іти на псевдореферендум щодо “приєднання” Херсонщини до РФ;
  • проводила для цього перепис населення;
  • формувала списки “виборців” та здійснювала інші організаційні заходи.

“А ще переконувала літніх односельців переоформлювати документи на отримання російських пенсій і допомагала окупаційній владі незаконно заволодіти місцевими об’єктами торгівлі. А після звільнення Силами оборони Бериславського району зловмисниця накивала п’ятами на тимчасово окуповану територію”, повідомила Леся Федоренко. 

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) “генеральному продюсеру” ТРК “Крым”, раднику з інформаційної політики окупаційного очільника Криму Олегу Крючкову. Також Крючкова підозрюють у пропаганді війни, виправдовуванні, визнанні правомірною і запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України та колабораційній діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!