ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував ще частину майна родичів Медведчука та Козака

11.05.2022, 13:19
Фото – ДБР
Фото – ДБР

Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання слідчих ДБР та арештував рухоме та нерухоме майно, що належить підприємствам родичів народних депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака. Розмір статутного капіталу цих шести підприємств становить понад 80 мільйонів гривень. 

Про це повідомляється на сайті Державного бюро  розслідувань

Так, суд наклав арешт із забороною права на відчуження та розпорядження майном, зокрема на три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 квадратних метрів у самому центрі Львова. Також арештовано 126 автомобілів, серед яких і легкові, і вантажівки КРАЗ та КАМАЗ.

Надалі ДБР ініціюватиме передання арештованого майна до Національного агентства з управління активами.

ДБР нагадує, що родичі Медведчука та Козака є суб’єктами кримінального провадження за підозрою в зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України).

Як повідомляв ІМІ, 5 травня за ініціативи ДБР суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках було понад 40 млн грн. 

Личаківський районний суд Львова 13 квітня заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу генерального прокурора через суд арештували активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко.

СБУ затримала 12 квітня народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, який переховувався з лютого. Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. 18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Віктору Медведчуку.

Liked the article?
Help us be even more cool!