ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував корпоративні права і рахунки підприємств родичів Медведчука та Козака

05.05.2022, 10:10
Фото – ДБР
Фото – ДБР

За ініціативи Державного бюро розслідувань суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках було понад 40 млн грн.

Про це повідомляє ДБР.

Так, 4 травня працівники Територіального управління ДБР Львова провели чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних з родинами депутатів. Слідчі дії відбувалися за шістьма адресами, одна з них – на Київщині, решта – на території Львівської області.

Обшуки проводилися в межах кримінального провадження за підозрою в зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). 

Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області, зазначає ДБР.

Під час слідчих дій вилучено цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності. Надалі ДБР буде ініційоване питання щодо накладення на них арешту та їхнього передання до Національного агентства з управління активами.

Нагадаємо, 27 квітня ДБР вже проводила обшуки на 22 об'єктах на Львівщині, які належать родичам нардепів.

Як повідомляв ІМІ, Личаківський районний суд Львова 13 квітня заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу генерального прокурора через суд арештували активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко.

СБУ затримала 12 квітня народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, який переховувався з лютого. Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. 18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Віктору Медведчуку.

Liked the article?
Help us be even more cool!