ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Арештовано активи компанії дружини Медведчука

07.04.2022, 18:10
Фото – ZIK
Фото – ZIK

Національна поліція повідомляє про арешт активів товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко, дружина розшукуваного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Про це Нацполіція повідомила у фейсбуку.

Все це здійснюється в межах досудового розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства Марченко.

Так, арештовано три квартири, два майнових комплекси, коштовні предмети мистецтва та транспортні засоби. 6 квітня правоохоронці провели обшуки за місцями розташування нерухомості, що зареєстрована на вищезазначене товариство, зокрема і на дачі Медведчука “Ведмежа дубрава”. Правоохоронці вилучили понад 300 картин відомих художників (Бокшай, Ерделі, Манайло, Шолтес, Глюк), снігоходи, квадроцикли та автомобілі. 

Також готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене під час обшуків майно.

Арештовані активи передадуть в управління агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури.

Як повідомляв ІМІ, Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Його місце перебування встановлюється. За даними ЗМІ, Оксана Марченко виїхала автомобілем до Білорусі 18 лютого.

18 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Віктору Медведчуку.

Раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу генерального прокурора оголосили в міжнародний розшук Віктора Медведчука.

8 жовтня 2021 року Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).

2 листопада 2021 року Печерський районний суд Києва обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання за епізодом про держзраду та замах на розграбування національних цінностей.

За даними УП, станом на 11 березня у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони і відтоді не виходив на зв'язок. За оперативною інформацією, Медведчук перебуває на території України та переховується в колег з "Опозиційної платформи – За життя" та інших соратників.

Liked the article?
Help us be even more cool!