ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував на 2 місяці підозрюваного у побитті та спробі згвалтування журналістки "Інтера"

03.08.2020, 10:49
Фото - Нацполіція
Фото - Нацполіція

1 серпня Солом'янський районний суд Києва обрав підозрюваному у побитті та спробі згвалтування журналістки “Інтера” Анастасії Лугової запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 вересня включно.

Про це повідомляється на сайті прокуратури міста Києва.

До поліції Києва 31 липня надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням “Маріуполь-Київ” пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої, чоловік вночі проник у купе, та в присутності її малолітньої дитини почав наносити численні удари кулаками по обличчю, та намагався вчинити дії сексуального характеру.

Потерпілій разом із дитиною вдалося втекти від зловмисника та повідомити про подію провідницю та пасажирів потягу.

Одразу по прибуттю потягу на станцію залізничного вокзалу “Київ - Пасажирський” поліція затримала підозрюваного.

Зловмисником виявився раніше судимий за вчинення крадіжки уродженець Запоріжжя, 1975 року народження.

За даним фактом чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Світлина від Anastaisha Lygova.

Фото - фейсбук Анастасія Лугова

Як розповіла Анастасія Лугова, невідомий чоловік пробрався до купе, де вона була з сином.

“Прокинулася від ударів по голові. Невідомий пробрався до нашого купе, вдягнений був лише в труси, заблокував двері і почав бити. Притиснув до ліжка. Тримав за горло і бив багато разів. Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати і просити “Не бити маму”, на що невідомий розвернувся і хотів вдарити сина. Я затримала удар, пообіцявши, що зроблю все що завгодно, або би він не бив сина. Чоловік перестав агресувати, зняв труси і почав до мене приставати. Я попросила, щоб трішки зачекав, адже син ще не спить і це все бачить”, - написала вона у фейсбук.

Після цього вона намагалася вивести чоловіка з купе.

“Я зрозуміла, що потрібно якось вивести чоловіка з купе. Я запропонувала йому вийти, щоб син нічого не бачив. Він погодився, обгорнувся в простиню, вивів мене з купе і завів до свого купе. Двері за мною заблокував на верхній замок. В купе на столі була розрізана диня, з якої стирчав ніж. Тож кричати не було сенсу. Я боялася, що якщо він спроможний на побиття невинної незнайомої жінки, то зарізати ножем, щоб не кричала - не проблема. Чоловік зняв простінь і почав приставати. Але в той час мій син почав плакати і кликати мене”, - написала журналістка.

Вона попросилась у нападника піти його заспокоїти. Після цього вона із сином побігли до провідниці, яка спала та не могла зрозуміти, що робиться. 

“Чоловік голий по вагону біг в нашому напрямку. Зрозумівши, що тут захисту не знайду, ми побігли до іншого вагону, де я почала кричати і стукати у всі двері. Найгірше те, що ніхто не зреагував. … Ми знайшли захист у провідниці цього вагону”, - написала вона.

Начальник поїзду дав розпорядження, щоб чоловіка охороняли і не дали змогу йому втекти. Той грозився натиснути стоп кран, вибити вікно. На станції “Київ-Пасажирський” чекали поліцейські, яких викликав чоловік Анастасії, нападника затримали.

Лікарі діагностували у журналістки зламану щелепу, повідомила подруга потерпілої Маруся Ряпулова.

Liked the article?
Help us be even more cool!