ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував корпоративні права Марченко в АТ "Запорізький завод феросплавів"

25.04.2023, 10:22
Фото – sudreporter.org
Фото – sudreporter.org

Суд арештував корпоративні права підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань, дружини екснардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксани Марченко в АТ "Запорізький завод феросплавів", повідомила пресслужба СБУ.

Загальна вартість заблокованих активів понад 1 млрд грн. Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії.

"Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній у Європі. Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави", – пояснили в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, СБУ в Івано-Франківській області оголосило в розшук Оксану Марченко, дружину підозрюваного в держзраді колишнього народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука. Сама Марченко підозрюється у фінансуванні російських угруповань. Інформацію про розшук Марченко занесено до бази даних МВС. Марченко розшукують із 24 березня, а місцем зникнення вказано Солом'янський район Києва. У цьому районі розташований один з її маєтків.

Наприкінці лютого суд арештував майно Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні Росгвардії та МВС РФ, на суму понад 5,6 млрд грн.

СБУ заявила, що компанії Оксани Марченко підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

5 квітня 2023 року стало відомо, що за матеріалами СБУ суд арештував ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!