ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Створила "Изюмский телеграфъ" та поширювала пропаганду РФ: СБУ викрила зрадницю на Харківщині

03.04.2023, 17:19

Під час стабілізаційних заходів на деокупованій території Харківської області співробітники СБУ викрили депутатку VІІI скликання Ізюмської міської ради: на початку повномасштабного вторгнення вона добровільно пішла на співпрацю з росіянами й увійшла до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Про це повідомив речник ГУ СБУ в Луганській області Владислав Абдула.

За даними СБУ, вона створила щотижневе друковане видання "Изюмский телеграфъ" та обійняла посаду головної редакторки.

"Ця газета містила брехливу російську пропаганду, що нібито рф та її збройні сили не є ворогом України, що неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій та надають їм усіляку допомогу і підтримку, пропагували легітимність окупаційної влади. Матеріали цих газет заперечували збройну агресію рф проти України та формували позитивне ставлення населення до окупаційних органів влади. Щоб охопити більшу аудиторію, жінка брала участь у пропагандистських прямих ефірах", – зазначив Владислав Абдула.

Він додав, що пізніше жінка приєдналася до окупаційної адміністрації на посаду "исполняющего обязанности заместителя Главы Военной гражданской администрации по социальной сфере Изюмского района Харьковской области". На цій посаді вона проводила підготовку до навчального процесу, розробляла статути навчальних закладів, а також займалася підготовкою до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили зрадниці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру окупаційному "міністру зв’язку ДНР": він допоміг ФСБ поставити на "прослушку" жителів Донецька.

Liked the article?
Help us be even more cool!