ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру "міністру зв’язку ДНР" – допоміг ФСБ прослуховати донеччан

03.04.2023, 12:38
Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ повідомила про підозру окупаційному "міністру зв’язку ДНР": він допоміг ФСБ поставити на "прослушку" жителів Донецька.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними кіберфахівців СБУ, "міністр зв’язку ДНР" організував запуск підконтрольної ФСБ мобільної мережі "Фенікс" на базі захопленого обладнання українських операторів зв’язку в окупованих районах області.

"У подальшому він сприяв окупантам у примусовому "переведенні" місцевих жителів на російську телефонну мережу. Таким чином спецслужба країни-агресора отримала доступ до персональних даних абонентів та інформації про їхній контент. Крім того, ФСБ використовує підконтрольний телефонний оператор для поширення смс-розсилок з дезінформацією про проблему на фронті та внутрішньополітичну обстановку в регіонах. Ще одним зловмисником є ​​"заступник директора" так званого "унітарного підприємства "ДНР" оператора зв’язку "Фенікс". Саме він допомагає співробітникам ФСБ отримати повний технологічний доступ до телекомунікаційного обладнання "мобільної" компанії", – зазначили в пресслужбі СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про переконання за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Наразі вони перебувають на тимчасово окупованій території сходу України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України затримала агента ФСБ Росії, “послідовника” підозрюваного в держзраді херсонського блогера Кирила Стремоусова. На початку повномасштабного вторгнення агент намагався організувати в Одесі пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників.

Liked the article?
Help us be even more cool!