ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"СтопКор" повідомив про побиття в ресторані свого журналіста

01.02.2022, 17:25
Ілля Шевченко. Фото – stopcor.org
Ілля Шевченко. Фото – stopcor.org

У Києві побили журналіста проєкту “СтопКор” Іллю Шевченка. Про це повідомляється на сайті проєкту. 

Інцидент стався 28 січня ввечері в ресторані “Княжий град”. Унаслідок нападу знищено телефон журналіста і професійне обладнання.

Як повідомляє “СтопКор”, журналіст прийшов у заклад з редакційним завданням. Саме там відбувалося пишне святкування, ймовірно, з нагоди дня народження президента Національної медичної академії Віталія Цимбалюка.

“Коли знімальна група прибула до ресторану, спочатку кореспондента зачинили всередині, так, що він не міг вийти назовні. Фактично Іллю взяли в заручники. “Гості” пана Цимбалюка поводилися дуже агресивно. У результаті – напад на журналіста”, – йдеться в повідомленні. 

Невідомий чоловік під час нападу на Шевченка відібрав його телефон, розбив та викинув у смітник. Напад на Іллю зафіксував його колега, якому вдалося потрапити всередину.

Водночас на вулиці журналіст Кирило Вольний намагався поспілкуватися з високопоставленими гостями, які залишали заклад. Один з них назвався Василем. Чоловік сильно штовхнув оператора та розбив дороге обладнання – камеру та мікрофон. Після скоєного чоловік залишив місце події на позашляховику Toyota.

За фактом нападу та знищення майна журналісти звернулися до поліції та написали заяву за ст. ККУ 345 “Погроза або насильство щодо журналіста” та ст. 347-1 “Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”.

Телефон журналіста знайшли лише наступного дня.

Фото "СтопКор"

Liked the article?
Help us be even more cool!