ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США висунули Ассанжу нове обвинувачення

25.06.2020, 17:00
Фото – Techly
Фото – Techly

Міністерство юстиції США висунуло засновникові платформи WikiLeaks Джуліану Ассанжу ще одне звинувачення: йдеться про змову з хакерами з угруповань штибу Anonymous, внаслідок чого вони отримали доступ до секретних відомостей уряду США.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу Мін’юсту США.

Зазначається, що обвинувачення не містить нових злочинних епізодів, окрім тих, які вже інкримінуються Ассанжу, але уточнює їхні деталі.

Зокрема, обвинувачення заявляє, що засновник та працівники WikiLeaks найняли хакера з Anonymous для незаконного отримання інформації з комп’ютерної мережі компанії США, яка надає послуги у сфері розвідки.

У заяві Міністерства юстиції зазначається, що Ассанж “неодноразово виступав на конференціях хакерів і хвалився своєю репутацією “відомого хакера-підлітка в Австралії” та заохочував інших до хакерства з метою отримання інформації для WikiLeaks”.

Як повідомляв ІМІ, у березні суд Лондона відмовився відпустити під заставу з в'язниці Белмарш засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, незважаючи на заяви адвокатів про загрозу зараження коронавірусом в у в’язниці. 

24 лютого 2020 року Лондонський королівський суд Вулвіча розпочав слухання щодо екстрадиції засновника порталу Wikileaks Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує до 175 років позбавлення волі. 

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу.

США домагаються екстрадиції Ассанжа за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії рядовим Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

У Швеції 2010 року Ассанжа також звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Однак пізніше прокуратура країни вирішила закрити справу про зґвалтування проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

Liked the article?
Help us be even more cool!