ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Справу" журналіста Єсипенка повернули до "суду" першої інстанції

26.05.2022, 14:38
Владислав Єсипенко у "Верховному суді" Криму, 26 травня 2022 року. Фото – Ґрати
Владислав Єсипенко у "Верховному суді" Криму, 26 травня 2022 року. Фото – Ґрати

В окупованому росією Криму “справу” фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка повернули до “суду” першої інстанції, оскільки адвокати не отримали вчасно протоколи судових засідань, повідомляє видання “Ґрати”.

“Справу фрілансера Радіо Свобода в Криму Владислава Єсипенка в апеляції повернули до суду першої інстанції через те, що захист не ознайомили з протоколами судових засідань, – про це адвокати просили в доповненнях до апеляційних скарг”, – пише видання.

Як зазначає видання, “справу” не переглядатимуть знову, а лише проведуть перевірку, чому адвокати вчасно не отримали протоколи судових засідань, і видадуть їх їм. Єсипенко протоколи отримав у СІЗО, але виявив, що багато в них не схоже на те, що відбувалося в залі суду.

“50 відсотків не відповідає дійсності”, – пояснив адвокат Тарас Омельченко своє бажання ознайомитися з протоколом, посилаючись на слова підзахисного.

Адвокат звертався до суду з проханням надати протоколи, але йому запропонували самому прийти та знайомитись із матеріалами. Адвокат Дмитро Дінзе також просив суд надіслати йому протоколи в Москву: через скасування авіасполучення він не міг прибути до Криму. Але суд йому відмовив.

Прокурор погодився, що це порушення права на захист, і “справу” повернули до Сімферопольського “райсуду”.

Сьогодні у “Верховному суді” Криму мала відбутися апеляція на вирок, але її не почали розглядати до розв'язання питань із протоколами.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого підконтрольний росії Сімферопольський районний суд засудив фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка до шести років у колонії загального режиму в справі про незаконне зберігання і перевезення вибухового пристрою.

Владислав Єсипенко під час виступу з останнім словом у суді 15 лютого заявив, що вважає справу політичною.

10 березня 2021 року співробітники ФСБ росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Владислав Єсипенко заявляв, що слідчі ФСБ рф застосовували до нього тортури, щоб домогтися визнання провини.

Liked the article?
Help us be even more cool!