ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу щодо нападу охорони Медведчука на журналістів "Схем" суд розгляне 16 березня

07.03.2018, 16:25
Засідання суду у справі нападу охоронців Віктора Медведчука на знімальну групу програми "Схеми". Фото - Радіо Свобода

Солом’янський районний суд міста Києва провів підготовче засідання у справі за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми” з боку охорони лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука та призначив розгляд справи по суті на 16 березня. Таке рішення суд ухвалив 7 березня, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше у рамках розслідування співробітники Солом’янського управління поліції міста Києва встановили причетних до нападу на знімальну групу, а одному з охоронців оголосили підозру – за статтею 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України.

“Ми будемо доводити вину обвинуваченого, оскільки вважаємо, що проведені всі заходи на досудовому розслідуванні з метою встановлення винних та притягнення до відповідальності. З цього провадження виділено окреме провадження щодо інших невідомих осіб і проводиться досудове розслідування. Про стан цього провадження наразі невідомо”, – зазначила адвокатка Віра Крат, яка захищає журналістів програми “Схеми” у суді.

У свою чергу, захисник одного з охоронців Віктора Медведчука під час підготовчого засідання заявив, що вони клопотатимуть про допит свідків.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

Редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” оприлюднила відео нападу. З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На відео також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

9 листопада 2017 року редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” за годину до виходу в ефір отримала від адвоката Віктора Медведчука лист, у якому журналістів застерігають від кримінальної відповідальності у разі видачі розслідування “Чорні чоловічки” про його перельоти в ефір.

7 грудня 2017 року Нацполіція повідомила, що 41-річному донеччанину, який перешкоджав законній діяльності журналістів оголошено підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!