ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу російської пропагандистки Чичеріної передано до суду

Фото – пропагандистське медіа РИА Новости
Фото – пропагандистське медіа РИА Новости

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно російської співачки та пропагандистки Юлії Чичеріної. Про це повідомляється на сайті Офісу ГПУ.

Їй інкриміновано зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконний перетин державного кордону, публічну наругу над Державним Прапором України, пропаганду війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 1, 3 ст. 110, ч. 1, 2 ст. 332-2, ч. 1 ст. 338, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, Чичеріна з 2014 року активно підтримує загарбницькі дії РФ і демонструє таку підтримку широкій аудиторії. Свої дії вона висвітлювала в соцмережах, на платформах відеохостингу та інтернет-сторінках.

Свою популярність, зазначає слідство, вона використовувала для виправдовування збройної агресії РФ проти України, розпочатої ще у 2014 році. Представляла таку агресію як внутрішній громадянський конфлікт.

“Разом з невстановленими військовослужбовцями РФ, учасниками незаконних збройних формувань, а також посадовими особами окупованих територій України вона організовувала та проводила концерти, давала інтерв’ю для медіа. Під час масових заходів публічно закликала до агресивної війни та вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України”, – зазначає Офіс ГПУ.

Також там нагадали, що Чичеріна прибула до Запорізької області для підтримки військовослужбовців РФ. Разом з окупантами вона зняла з даху будівлі міської ради Енергодара український прапор.

Як повідомляв ІМІ, 31 жовтня 2023 року Служба безпеки України оголосила підозру за чотирма статтями російській співачці Юлії Чичеріній, яка підтримала збройну агресію РФ. Її підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України, незаконному перетині державного кордону, пропаганді війни та виправдовуванні російської агресії.

У 2022 році Європейський Союз запровадив персональні санкції щодо Чичеріної.

Liked the article?
Help us be even more cool!