ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру російській співачці Чичеріній: погрожувала українцям сибірськими концтаборами

Фото – пропагандистське медіа РИА Новости
Фото – пропагандистське медіа РИА Новости

Служба безпеки зібрала оголосила підозру за чотирма статтями російській співачці Юлії Чичеріній, яка підтримала збройну агресію РФ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Чичеріну підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України, незаконному перетині кордону, пропаганді війни та виправдовуванні російської агресії.

За даними слідства, напередодні 2023 року вона опублікувала на власному ютуб-каналі відеозвернення, де закликала військових Сил оборони здаватися в полон росіян.

Крім того, у своєму виступі співачка погрожувала українським військовим ув’язненням до російських концтаборів у Сибіру.

Потім це відео поширили пропагандисти центральних інформресурсів Кремля, а також телеграм-канали незаконних збройних формувань "Л/ДНР".

"Також після теракту агресора в Оленівці фігурантка приїхала до тимчасово окупованого селища і дала там концерт, під час якого закликала місцевих жителів вступати до лав загарбників. Таку агітацію вона супроводжувала "гаслами", в яких виправдовувала тимчасову окупацію частини України", – зазначили в українській спецслужбі.

Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності Чичеріної на користь РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!