ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу Рощиної докваліфікували як воєнний злочин, поєднаний з умисним убивством

Правоохоронці у звʼязку з інформацією про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яка незаконно утримувалася Росією, докваліфікували кримінальне провадження, розпочате за фактом її зникнення. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Кримінальне провадження, розпочате за фактом її зникнення за ч. 1 ст. 438 КК України, докваліфіковано частиною 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, об’єднані з умисним убивством. 

Досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора проводитиме Головне слідче управління Служби безпеки України.

Як повідомляв ІМІ, про смерть Вікторії Рощиної в російському ув’язненні стало відомо 10 жовтня 2024 року. Згідно з листом міністерства оборони Росії, отриманим її родиною 10 жовтня, Вікторія померла 19 вересня. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що має офіційне документальне підтвердження від російської сторони про смерть української журналістки Вікторії Рощиної.

Вікторія Рощина була в списках на обмін.

Раніше Росія визнала, що затримала Вікторію Рощину, яка зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованій території. Вікторія перебувала на російській території.

Liked the article?
Help us be even more cool!