ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу про вбивство Павла Шеремета почали розглядати спочатку

Справу про вбивство журналіста Павла Шеремета почали розглядати спочатку, оскільки змінюється склад суду. 

Про це повідомила фігурантка справи Юлія Кузьменко. 

Про те, що перегляд справи розпочнеться з початку, стало відомо в червні. Двоє з трьох присяжних не можуть брати участь у суді. Одного з них мобілізовано до лав Національної гвардії, інша виїхала за кордон. Тому у вересні 2022 року їх звільнили.

Новий склад присяжних відібрали 2 червня 2023 року. Туди ввійшов один присяжний, який залишився від попереднього складу, і один, який був серед запасних. 

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. У січні 2022 року суд залишив Антоненка та Кузьменко під нічним домашнім арештом, а Дугарь перебувала під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн. Вони заявляли про непричетність до вбивства та вважають переслідування політичним.

З моменту повномасштабного вторгнення РФ сплив термін дії запобіжних заходів у всіх обвинувачених, адже судові засідання не проводилися.

Liked the article?
Help us be even more cool!