ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу про побиття черкаського журналіста закрили за терміном давності

13.07.2020, 10:05
Фото – progolovne.ck.ua/
Фото – progolovne.ck.ua/

Справу побиття черкаського фотожурналіста Ігора Єфімова закрили за терміном давності після п’яти років судів. Про це йдеться в ухвалі Соснівського суду Черкас, повідомляє “Кропива”.

На початку липня цього року Соснівський суд під час повторного розгляду на стадії першої інстанції ухвалив рішення про закриття справи за строком давності за клопотанням сторони захисту. Прокурор проти закриття провадження за строком давності не заперечував.

Як повідомляв ІМІ, 20 лютого 2014 року в Черкасах під час штурму “Беркутом” черкащан на блокпості біля дамби беркутівці побили фотографа газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова та розбили йому голову. Журналіст був у жилеті “Преса”, із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту в Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

Прокуратура Черкаської області просила в суду покарання для правоохоронця у вигляді трьох років обмеження волі.

12 грудня 2016 року Соснівський суд Черкас виправдав правоохоронця Петра Паливоду, обвинуваченого в побитті журналіста газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова на акції протесту, оскільки на день вчинення кримінального правопорушення він не був службовою особою, а тому в його діях відсутній склад кримінального правопорушення.

Ігор Єфімов подав апеляційну скаргу на вирок Соснівського районного суду м. Черкаси від 12 грудня 2016 року, яким було виправдано єдиного підозрюваного в справі побиття журналіста.

30 березня 2017 року Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього заступника командира батальйону патрульної служби Управління МВС у Черкаській області Петра Паливоду.

Liked the article?
Help us be even more cool!