ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітниця Charlie Hebdo через погрози змушена була покинути свій дім

23.09.2020, 16:18
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Керівниця відділу кадрів французького сатиричного журналу Charlie Hebdo Маріка Брет покинула свій будинок через погрози, які розпочалися з початком суду над обвинувачуваними в причетності до нападу на редакцію та у зв'язку з повторною публікацією карикатури на пророка Мухаммеда, повідомляє часопис Le Point.

За її словами, вона покинула свій дім через погрози джихадистів, які були розцінені як серйозні. 14 вересня офіцери охорони, які захищають її вже п’ять років з часу терактів у редакції, отримали “чіткі та детальні” погрози.

“У мене було 10 хвилин на те, щоб зібрати речі та покинути домівку. Десять хвилин, щоб залишити частину свого існування позаду, це трохи замало, і це дуже жорстоко. Я не повернусь у свій дім”, – сказала Брет.

“З початком процесу та з повторною публікацією карикатур, ми отримали всі можливі жахіття, зокрема погрози з боку Аль-Каїди, та заклики закінчити роботу братів Куаші [тих, хто вчинив напад 2015 року]”, – сказала Брет.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня французьке сатиричне видання Charlie Hebdo, на яке в січні 2015 року була вчинена терористична атака, опублікувало відкритого листа французької журналістської спільноти до співгромадян про захист свободи слова.

2 вересня в Парижі (Франція) розпочався суд над 14 особами, які звинувачуються в причетності до нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року.

1 вересня журнал Charlie Hebdo знову надрукував карикатури на пророка Мухаммеда, через які редакція стала мішенню джихадистів у 2015 році.

Терористичний акт у редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. Внаслідок нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 було поранено.

Напад вчинили брати Саїд і Шериф Куаші, яких було вбито 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка за 10 кілометрів на північний захід від Парижа.

Liked the article?
Help us be even more cool!