ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Charlie Hebdo опублікувало лист на захист свободи слова

23.09.2020, 14:45
Фото – скриншот з Charlie Hebdo
Фото – скриншот з Charlie Hebdo

Французьке сатиричне видання Charlie Hebdo, на яке в січні 2015 року була вчинена терористична атака, опублікувало 23 вересня відкритого листа французької журналістської спільноти до співгромадян про захист свободи слова, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні, у 2020 році, деякі з вас отримують погрози смертю через соціальні мережі за особисті висловлювання. Міжнародні терористичні організації відкрито визначили медіа цілями для своїх атак”, – заявило Charlie Hebdo.

Як наголошують французькі журналісти, сьогодні погрози словами перетворилася на фізичне насильство.

Близько сотні французьких ЗМІ оприлюднили сьогодні цей відкритий лист і присвячені порушеній проблемі публікації на перших шпальтах або головних сторінках онлайн.

Французькі журналісти звертаються до співгромадян, закликаючи їх мобілізуватися на захист свободи слова, висловлювань та основоположних свобод.

“За п’ять минулих років жінки й чоловіки в нашій країні були вбиті фанатиками за своє походження або думки. До журналістів і карикатуристів застосовували фізичне насильство, щоб зупинити їхнє прагнення писати чи малювати вільно”, – йдеться в листі.

Французькі журналісти звернулися до співгромадян по підтримку, щоб “вороги свободи зрозуміли нашу єдність та рішучість, незалежно від розмаїття думок та переконань”.

Як повідомляв ІМІ, 2 вересня в Парижі (Франція) розпочався суд над 14 особами, які звинувачуються в причетності до нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року.

1 вересня журнал Charlie Hebdo знову надрукував карикатури на пророка Мухаммеда, через які редакція стала мішенню джихадистів у 2015 році.

Терористичний акт у редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. Внаслідок нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 було поранено.

Напад вчинили брати Саїд і Шериф Куаші, яких було вбито 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка за 10 кілометрів на північний захід від Парижа.

Liked the article?
Help us be even more cool!