ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецслужби РФ через соцмережі активізували втручання у вибори в Україні – СБУ

21.03.2019, 14:22
Фото - ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомляє, що фіксує активізацію спецслужб РФ із втручання у виборчі процеси в Україні через використання соціальних мереж для маніпулятивного впливу на електоральні настрої українських користувачів Інтернету. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“З кінця 2018 року напрямки інформаційного впливу з боку російських "кураторів" змістилися в площину масового поширення тенденційної інформації щодо неможливості проведення в Україні чесних виборів Президента, а також розпалювання міжконфесійної ворожнечі на тлі отримання українською церквою Томосу. Разом із тим російські спецслужби продовжують використовувати вектор розповсюдження пропагандистських матеріалів антидержавного змісту”, - повідомляє СБУ.

Зокрема, спецслужба повідомляє про припинення діяльності розгалуженої мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів, до складу якої входило четверо мешканців Миколаєва та четверо одеситів.

“Учасники мережі поширювали в регіональних та загальнодержавному сегментах мережі Інтернет матеріали із ознаками сепаратистського змісту, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації в регіоні напередодні та під час президентських виборів у країні. За кураторства російської сторони зловмисники поширювали у соцмережі “Вконтакте” через спільноти антиукраїнського спрямування, “News-Front Новороссия Юго-Восточный фронт”, “Республика новороссия антимайдан” інформаційні матеріали з ознаками закликів до зміни меж державного кордону України”, - повідомляє СБУ.

За інформацією спецслужби, учасники мережі отримували за це матеріальну винагороду через сервіси грошових переказів, що занесені до “санкційного” списку та, відповідно, заборонені в Україні, зокрема “Золотая корона” та Webmoney.

Liked the article?
Help us be even more cool!