ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спартак Суббота видалив YouTube-канал і відмовився від логотипа, на який не мав прав

Фото – vsn.in.ua
Фото – vsn.in.ua

Спартак Суббота, фігурант розслідування, у якому його звинуватили в шахрайстві та видаванні себе за фахівця у сфері психології і психіатрії, видалив YouTube-канал, переставши використовувати логотип розробника Богдана Щербакова, на який не мав прав. Про це айтівець Богдан Щербаков розповів Dev.ua.

“Суду не було, було заперечення стосовно реєстрації ТМ із моїм лого. Моя основна ціль досягнута. Поки що відео з моїм лого на каналі немає, бо канал видалений”, – сказав Богдан Щербаков.

19 липня Суббота створив новий YouTube-канал, уже без логотипа розробника.

У квітні Спартак Суббота подав заявки на реєстрацію однойменної торговельної марки та двох логотипів. Заявки на патентування з’явилися в Державній системі правової охорони інтелектуальної власності. Наступного місяця стало відомо, що логотип створив айтівець Богдан Щербаков, але права на нього Спартаку Субботі він не передавав. 

Як повідомляв ІМІ, 11 квітня 2023 року психолог і автор подкасту “Простими словами” Ілля Полудьонний опублікував розслідування “Відсутність медичної освіти, співпраця з ОПЗЖ та неетичне ставлення до клієнтів: розслідування про Спартака Субботу”. 

Автор розслідування навів у матеріалі факти, які свідчать, що Суббота шахраював та підтасовував факти біографії, а також порушував професійну етику.

Спартак Суббота – один з авторів “Віхоли”, 2021 року у видавництві вийшла його книжка “Припини це. Як розпізнати насильство та протидіяти йому”, а також співведучий YouTube-шоу “Подкаст терапія”.

13 квітня 2023 року видавництво “Віхола” ухвалило рішення не продовжувати співпрацю зі Спартаком Субботою.

10 травня Спартак Суббота записав відео, у якому опублікував свідоцтво про визнання в Україні його диплома магістра Університету Ніцци за напрямом “психологія / клінічна психологія та терапевтична медитація за допомогою мистецтва”. Свідоцтво нібито видане Міністерством освіти і науки України і датоване 2021 роком.

10 травня 2023 року Міністерство освіти та науки України звернулося до Національної поліції щодо можливого факту підроблення дипломів та зумисного використання підроблених документів Спартаком Субботою.

Liked the article?
Help us be even more cool!