ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Соцмережа X збиратиме біометричні дані, історію робочих місць та освіти користувачів

31.08.2023, 15:40
Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights
Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights

Соцмережа Ілона Маска X оновила свої правила конфіденційності та збиратиме біометричні дані, історію робочих місць і освіти користувачів, повідомляє Bloomberg.

“За вашою згодою ми можемо збирати й використовувати вашу біометричну інформацію з метою захисту, убезпечення й ідентифікації”, – йдеться в нових правилах компанії. 

Х не уточнює, які саме дані вони вважають біометричними, але інші компанії використовують цей термін на позначення інформації, отриманої з обличчя, очей і відбитків пальців людини.

Представник платформи підтвердив цю зміну правил, але не став розкривати подробиць.

“Ми можемо збирати й використовувати вашу особисту інформацію (наприклад, історію робочих місць, закладів освіти, преференції в роботі, навички й здібності, історію пошуку роботи й вакансії, з якими ви взаємодіяли, тощо), щоб рекомендувати вам потенційні місця роботи, обмінюватися цією інформацією з вашими потенційними роботодавцями, коли ви подаєтеся на вакансію, щоб допомогти рекламодавцям знайти можливих кандидатів і показувати вам актуальнішу рекламу”, – йдеться в оновлених правилах конфіденційності.

Попередня версія правил, яка буде чинною до 29 вересня, не мала згадок про біометричні дані чи історію кар’єри.

Як пише видання, наразі невідомо, як саме Х збиратиме біометричні дані та як планує їх використовувати. 

11 липня на соцмережу Х був поданий груповий судовий позов, у якому Х звинувачують у неправомірній фіксації, зберіганні й використанні біометричних даних користувачів у штаті Іллінойс без їхньої згоди. Х “неналежним чином поінформував осіб, які (свідомо чи ні) взаємодіяли з Twitter, що збирає і/або зберігає їхні біометричні параметри з кожної світлини, на якій є обличчя і яка публікується в Twitter”, – ідеться в позові.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня французька інформаційна агенція AFP подала судовий позов проти соцмережі X, звинувативши соцмережу в тому, що вона не обговорила потенційну плату за поширення контенту інформаційного агентства.

16 серпня видання The Washington Post повідомило, що зафіксувало зниження швидкості завантаження окремих сайтів, лінки на які були розміщені в соцмережі Х (колишня Twitter). Це обмеження компанія застосовувала проти конкурентів і ресурсів, які їй не подобаються.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!