ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Французька інформагенція AFP подала до суду на соцмережу Маска X

Фото – AP
Фото – AP

Французька інформаційна агенція AFP подала 3 серпня в Парижі судовий позов проти соцмережі X, раніше відомої як Twitter, повідомляє Reuters.

Медіа звинуватило соцмережу в тому, що вона не обговорила потенційну плату за розповсюдження контенту інформаційного агентства.

У 2019 році Франція запровадила правило про авторське право, яке отримало назву “суміжні права” і зобов'язує великі онлайн-платформи розпочинати перемовини з видавцями, що вимагають винагороди за новини. 

“Агентство Франс-Прес висловило свою стурбованість у зв’язку з явною відмовою Twitter (нещодавно перейменованого на “X”) вступити в дискусії щодо реалізації суміжних прав для преси”, – йдеться в заяві інформаційного агентства.

Власник соцмережі Ілон Маск розкритикував крок AFP. “Це дивно. Вони хочуть, щоб ми платили їм за трафік на їхній сайт, де вони отримують дохід від реклами, а ми ні?!” – написав він у соцмережі.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2021 року Французький антимонопольний орган оштрафував компанію Google Alphabet на 500 мільйонів євро за невиконання в повному обсязі тимчасових розпоряджень у суперечці з видавцями новин. Видавці новин APIG, SEPM та AFP звинуватили компанію в тому, що вона не розпочала з ними перемовин, щоб знайти спільну мову щодо винагороди за вміст новин у мережі згідно з нещодавньою директивою ЄС.

Liked the article?
Help us be even more cool!