ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Соцмережа Маска знижувала швидкість переходу на сайти-конкуренти за посиланнями з постів

Фото – Linda Yaccarino
Фото – Linda Yaccarino

Журналісти видання The Washington Post зафіксували зниження швидкості завантаження окремих сайтів, лінки на які були розміщені в соцмережі Х (колишня Twitter). Це обмеження компанія застосовувала проти конкурентів і ресурсів, які їй не подобаються.

Про це йдеться в розслідуванні The Washington Post, повідомляє NV

Журналісти видання зафіксували падіння швидкості під час спроб перейти на The New York Times, Facebook, Instagram, Bluesky, Substack і Times. Як зазначає видання, до списку потрапили конкуренти Х і новинні ресурси, про які невтішно висловлювався власник соцмережі Ілон Маск. The Washington Post теж опинилася в переліку.

Затримування в завантаженні були реалізовані через службу коротких посилань t.co. Вона використовується для оброблення всіх посилань, які розміщуються на Х. Це дає можливість відстежувати активність і запроваджувати обмеження у швидкості переходу. Теоретично такі дії здатні вплинути на трафік і рекламні доходи компаній, на сайтах яких спостерігається триваліше завантаження, пише видання.

Журналісти намагались отримати коментар власника мережі X Ілона Маска, але він не відповів на запит. Проте, звертає увагу видання, після публікації розслідування Х почав прибирати дроселювання, після чого затримування у швидкості завантаження новинних порталів і майданчиків-конкурентів зникло.

Ресурси, які потрапили під обмеження, помітили проблему. Вони зверталися до Х по роз’яснення і закликали виправити ситуацію, але не отримували жодної відповіді.

“Хоча ми не знаємо, чим обґрунтоване застосування цього тимчасового затримування, ми були б стурбовані цілеспрямованим тиском, який чиниться на будь-яку новинну організацію з незрозумілих причин”, – заявив прессекретар Times Чарлі Стадтландер.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня французька інформаційна агенція AFP подала судовий позов проти соцмережі X, звинувативши соцмережу в тому, що вона не обговорила потенційну плату за поширення контенту інформаційного агентства.

Liked the article?
Help us be even more cool!