ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Слідство.Інфо" взнало, хто намагався зірвати показ "Офшору 95"

13.10.2021, 13:30
Фото - фейсбук Дмитра Реплянчука
Фото - фейсбук Дмитра Реплянчука

“Слідство.Інфо” встановило особу чоловіка, який телефонував чиновникам Київської міської державної адміністрації та ймовірно намагався зірвати показ фільму-розслідування “Офшор 95” про президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться у новому розслідуванні “Слідства.Інфо”.

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня в Києві керівництво “Малої опери” за п'ять годин до прем’єри скасувало показ фільму-розслідування “Слідства.Інфо” “Офшор 95” про Президента України Володимира Зеленського через нібито ремонтні роботи. 

За інформацією “Української правди”, у “Малій опері” вирішили скасувати показ фільму після дзвінка в Київську міську держадміністрацію від людини, яка назвалася “працівником СБУ” і погрожувала службовцям “проблемами”, якщо ті не скасують показ фільму. Зрештою, через суспільний розголос комунальний заклад змінив своє рішення, і прем’єра таки відбулася.

Радник міського голови Києва Олексій Гриценко опублікував на своїй фейсбук-сторінці номер телефону, з якого дзвонили чиновникам КМДА. У мобільних додатках для ідентифікації абонента цей номер був записаний здебільшого як “Олександр Новіков СБУ”. 

“Телефонували людям, які мають відношення до Малої опери. І, по суті, просили не проводити цей захід, попереджаючи про потенційну якусь відповідальність, якщо він буде проведений. Фізично не погрожували, а з натяками, що можуть бути проблеми, якщо відбудеться цей показ”, - розпові Олексій Гриценко “Слідству.Інфо”. 

Журналісти встановили, що одному із чиновників КМДА дзвінок надійшов близько 15:00 і розмова тривала хвилину. “Слідство.Інфо” не називає ім’я та посаду чиновника КМДА з міркувань безпеки цієї людини. 

“Слідство.Інфо” ознайомилося з певними банківськими документами і встановило, що вищезгаданий номер телефону вказав при реєстрації банківського рахунку чоловік на ім’я Олександр Новіков.

У цих документах він вказав, що навчався в Національній академії внутрішніх справ, а потім почав працювати в Управлінні Служби безпеки України в місті Києві та Київській області. Також джерела “Слідства.Інфо” в пенсійній системі підтвердили, що впродовж 2021 року Олександр Новіков отримував зарплату в тому самому Управлінні СБУ Києва та області.

Журналісти подзвонили за вказаним номером телефону Олександрові Новікову, але після питання про його причетність до зриву фільму “Офшор 95”, чоловік різко попрощався і кинув слухавку. Відтак, репортери зустріли його під будинком, аби повторити питання. 

“Я з погрозами не телефонував. Чесно кажу. У мене є робочі питання, а робочі питання — це робочі питання. А з погрозами не телефонував”, - сказав Олександр Новіков і завершив розмову.

Видання надіслало офіційний запит до СБУ з проханням пояснити, нащо їхній співробітник дзвонив чиновникам КМДА, намагаючись зірвати показ фільму “Офшор 95”. Але, зазначає видання, СБУне відповіла по суті заданих питань, зазначивши лише, що “не втручається в діяльність журналістів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!