ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідчий комітет РФ перевірить відео пострілу Бутусова з гаубиці

30.11.2021, 16:39
Фото – фейсбук Юрія Бутусова
Фото – фейсбук Юрія Бутусова

Слідчий комітет Росії доручив перевірити відео, на якому головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов стріляє з гаубиці, та дати цьому правову оцінку.

Про це повідомляється на сайті слідчого комітету РФ.

“У засобах масової інформації опубліковано відеозаписи, на яких український журналіст Юрій Бутусов здійснює постріл з гаубиці в бік території Донбасу. Як повідомлялося в низці джерел, сам Бутусов у підписі до відеоролика припустив свою причетність “до загибелі деяких людей на Донбасі”, – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим голова комітету доручив слідчим центрального апарату перевірити зазначену інформацію і оцінити дії журналіста з погляду російського законодавства.

“За наявності підстав їм буде надана правова оцінка в межах кримінальної справи про злочини щодо мирного населення південного сходу України”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 28 листопада Державне бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження заявило, що вивчає відео, яке 27 листопада виклав головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов на своїй фейсбук-сторінці. На відео журналіст стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм зі словами: “по окупантах вогонь”.

Юрій Бутусов вважає, що в такий спосіб президент Володимир Зеленський помстився йому через його запитання на пресмарафоні.

ДБР оприлюднило другу заяву, у якій звертає увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.

29 листопада спікер делегації України в Тристоронній контактній групі та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова можуть убити, тому він проситиме надати журналісту державну охорону.

26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова в смертях на Донбасі через публікацію відео з дроном Bayraktar. Журналіст звинуватив Зеленського в брехні.

Після пресмарафону Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на Президента України Володимира Зеленського через висловлювання, які вважає неправдивими щодо себе.

Liked the article?
Help us be even more cool!