ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідчі визначили пріоритетну версію вбивства Шеремета

08.02.2017, 16:13

Слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це на спеціальній прес-конференції 8 лютого повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко, повідомляє “Українська правда”.

“Слідство розглядає пріоритетною версію, пов'язану з професійною діяльністю Шеремета як на території України, так і за її межами”, – сказав він.

“Заслуговують на увагу ті журналістські розслідування, які не були завершені. Також розглядається версія - професійна діяльність журналіста за межами України. Публікації  журналіста та випуски його програм мали критичний характер до чинної влади як в Республіці Білорусь, так і в Російській Федерації”, – сказав Вакуленко.

“Критичні виступи та озвучення позиції щодо експансії Російської Федерації в Чечні, Грузії та Україні також розглядаються, як версія професійної діяльності журналіста за межами України”, – додав він.

Також, за словами заступника голови Нацполіції, розглядається версія “дестабілізація ситуації в державі, що зумовлено зухвалістю і демонстративністю способу вбивства журналіста”.

“Неодноразово озвучувались версії “помилка в об'єкті” та “конфліктні ситуації в особистому житті”. За час розслідування вони опрацьовані і не є пріоритетними”, – сказав Вакуленко.

У поліції також відзвітувати про проведений обсяг слідчих дій.

За словами Вакуленка, було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 – безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків у районі вибуху.

"Встановлено та допитано 224 таксисти та їх пасажирів, які проїздили біля місця вибуху в зазначений час. Встановлено 48 власників автомобілів, припаркованих поблизу місця злочину. 60 осіб допитано з кола особистих та професійних зв'язків потерпілого, журналістів та колег", –  повідомив Вакуленко.

"Слідчі провели аналітичний огляд близько 280 публікацій, тем, ефірів та коментарів до них. Опрацьовано рукописні журналістські напрацювання Шеремета, починаючи з 2007 року", – повідомив він.

Вакуленко також нагадав, що слідство вилучило близько 150 терабайт інформації з камер спостереження. Слідство продовжує їх вивчення.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня УП заявила, що після шести місяців з моменту вбивства Шеремета слідство не визначило основну версію і не надало жодних результатів.

23 січня народний депутат Антон Геращенко  на прес-конференції у Києві заявив, що слідство вважає, що вбивство журналіста Павла Шеремета було реалізовано з диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації.

24 січня журналісти видання “Українська правда” заявили, що стурбовані перебігом розслідування вбивства їхнього колеги Павла Шеремета, та звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова надати точну інформацію щодо розслідування цієї справи.

Також редакція попросила Авакова взяти письмові покази у Антона Геращенка через його заяву, що вбивство журналіста було реалізовано з диверсійно-терористичного центру на території Росії.

26 січня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що крім нього і керівників слідчої групи ніхто не володіє результатами слідства у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Він анонсував брифінг щодо розслідування вбивства Шеремета.

У Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!