ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар виграла суд у нардепа Німченка в справі про перешкоджання "Схемам"

20.12.2018, 10:29

Апеляційний адміністративний суд Києва скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про начебто незаконне втручання голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторії Сюмар в роботу Національної поліції та прокуратури, які розслідують напад охоронців Медведчука на знімальну групу “Схем” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”. Таке рішення суд ухвалив 19 грудня, задовольнивши скаргу Сюмар, повідомляє Радіо Свобода.

“Рішення окружного адміністративного суду Києва від 27 вересня 2018 року в частині задоволених позовних вимог щодо визнання протиправними дій голови комітету з питань свободи слова та інформаційної політики народного депутата України Сюмар Вікторії Павлівни щодо втручання в діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні, скасувати”, – йдеться в рішенні суду.

“Фактично, ми сьогодні виграли справу, і це означає, що комітет з питань інформаційної політики і свободи слова зможе розглядати справи щодо порушень прав журналістів. І я сподіваюся, що ми й надалі будемо робити максимально успішно”, – прокоментувала рішення суду Вікторія Сюмар.

Як повідомляв ІМІ, 27 вересня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата фракції “Опозиційний блок” Василя Німченка до Вікторії Сюмар і визнав протиправними її дії як голови комітету щодо інциденту, пов’язаного з журналістами програми “Схеми”.

7 лютого 2018 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування нападу охоронцями лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука на журналістів програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” 7 листопада 2017 року.

Під час засідання Вікторія Сюмар заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів “Схем” викликає занепокоєння.

4 квітня 2018 року народний депутат Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного з журналістами програми “Схеми”.

Позивач просив суд визнати протиправними дії голови комітету щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

Liked the article?
Help us be even more cool!