ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сім’я викраденого Олега Батурина дізналася нові дані про журналіста

16.03.2022, 22:30
Фото – фейсбук Олега Батурина
Фото – фейсбук Олега Батурина

Сестра викраденого українського журналіста з Каховки Олега Батурина Ольга повідомила, що сім’я отримала нові дані про брата. Про це вона сказала проєкту Радіо Свобода “Новини Приазов’я”.

“Коли в понеділок (14 березня) зранку мої батьки, дружина Сергія Цигіпи (викрадений активіст із Нової Каховки. – Ред.) були біля комендатури, їм повідомили про те, що таких людей у Новій Каховці не перебувало і не перебуває на цей час. Що таких, як вони, везуть одразу в місто Херсон. На питання, де вони перебувають у Херсоні, відповіді нам не було дано”, – розповіла Ольга.

За її словами, сім’ю запевнили, що з її братом та активістом Цигіпою “все гаразд”.

“Вони живі, нагодовані, в них є, що пити, і їм не сумно. Дозволили передати передачу. У вівторок зранку мої батьки її передали. Ми не знаємо, чи потрапила вона до мого брата. На жаль. На питання, коли відпустять наших, була відповідь: “їх відпустять тоді, коли треба буде”, – сказала жінка.

Вона додала, що порозмовляти з Олегом Батуриним немає можливості, тому що “їм заборонені телефонні дзвінки”.

“Наразі більше в нас інформації немає, тому що зв’язок з довіреною особою був втрачений вчора ввечері”, – додала Ольга.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня в Каховці (Херсонська область) зник місцевий журналіст Олег Батурин.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на Росію з метою негайного розкриття інформації про місце перебування журналіста Олега Батурина, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Liked the article?
Help us be even more cool!