ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сільрада на Волині повідомила журналісту, що подавати інформзапити – це «не по-людськи»

26.01.2018, 10:54

У відповідь на інформаційний запит журналіста Нестора Ліпича щодо розміру зарплат та премій працівників сільради Черченської сільської ради (Камінь-Каширський район Волинської області) відповіли, що журналіст своїми публікаціями «формує недовіру до сільради».

Про це повідомляє «Доступ до правди».

Журналіст цікавився розміром премій працівників сільради за 2015-2016 роки та рішенням сільського голови про виділення цих премій.

«Відразу після ознайомлення із запитом чую у відповідь: "Тобі що, нема чим зайнятися?!" І, звісно, обвинувачення в мою адресу: що в них принтер людям довідку роздрукувати не може, а я прийшов зі своїми запитами; що я своїми публікаціями в пресі формую недовіру до сільської ради; що я виконую доручення Дзеніка Анатолія, який нещодавно подав на сільську раду до суду, і збираю інформацію для нього», – написав у грудні 2017 р. журналіст на своїй сторінці у Facebook.

За словами пана Ліпича, секретарка повідомила, що «може надати цю інформацію виключно для ознайомлення»: «Ось як: публічна інформація у сільраді недоступна для публіки!»

Журналіст отримав рахунок на 1,3 тис. грн за копіювання та друк документів, що вимагаються на запит.

Нагадаємо, офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини склав 614 протоколів на посадових осіб органів державної влади й органів місцевого самоврядування за порушення права на доступ до інформації й права на звернення у 2017 році. Усі протоколи й матеріали справ були спрямовані в місцеві суди для подальшого розгляду.

За даними дослідження ІМІ, у 2017 році на неокупованій території України зафіксовано 276 випадків порушень свободи слова.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк повідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у 2017 році вдвічі.

"Детектор медіа"

Liked the article?
Help us be even more cool!