ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генетична компанія створила сервіс, що анімує зображення на старих фото

01.03.2021, 14:15
Фото – www.businesswire.com
Фото – www.businesswire.com

Компанія MyHeritage, що робить ДНК-тести, за допомогою яких визначає етнічне походження та коло можливих родичів, запустила нову функцію: на сайті можна завантажити старі фото та отримати анімований портрет людини, яка зображена на фото. Про це повідомляє Mediasapiens із посиланням на ВВС.

Технологія для анімації фотографій була створена компанією D-ID, яка спеціалізується на реконструкції відео та має назву Deep Nostalgia. Це технологія, яка використовується для створення глибинних фейків, deepfake.

На сайті вже є декілька десятків прикладів, як це виглядає, і відео про те, як створюються така анімація. На відео про нову функцію розповідає створений за допомогою цієї технології президент США Авраам Лінкольн.

У повідомленні компанії зазначається, що деяким людям  нова функція може здаватися "моторошною", а деяким – "магічною", оскільки "оживляє" померлих родичів та історичних діячів. MyHeritage просить не використовувати сервіс для створення анімованих відео живих людей без їхньої згоди.

"Деякі люди люблять функцію Deep Nostalgia і вважають, що вона магічна, однак іншим вона здається моторошною і не подобається. Дійсно, результати можуть бути суперечливими, тому важко залишатися байдужими до цієї технології. Ця функція призначена для ностальгічного використання, тобто щоб відтворити живі образи ваших предків. Наші драйвери відео не охоплюють мовлення для запобігання можливим зловживанням під час створення цілком неправдивих відео живих людей. Будь ласка, використовуйте цю функцію на власних історичних фотографіях, а не на фотографіях живих людей без їхньої згоди", – йдеться в повідомленні компанії.

Зараз, зазначає ВВС, уряд Великої Британії розглядає запровадження законодавства щодо технології глибоких фейків, зокрема пропозиції щодо заборони незаконного створення дипфейкових відеороликів без згоди.

Liked the article?
Help us be even more cool!