ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцову вручили Національну премію Т. Шевченка, присуджену у 2016 році

20.09.2019, 15:00
Фото – фейсбук Комітету з Національної премії України імені Т. Шевченка
Фото – фейсбук Комітету з Національної премії України імені Т. Шевченка

Звільненому з російського ув’язнення українському режисерові Олегу Сенцову вручили Національну премію імені Тараса Шевченка, присуджену ще 2016 року. Про це повідомляє Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка у Facebook, інформує Радіо Свобода.

“У Шевченківському комітеті відбулася зустріч голови комітету, письменника Юрія Щербака з лауреатом Національної премії 2016 кінорежисером Олегом Сенцовим”, – мовиться в повідомленні.

У 2016 році Сенцову, який у той час перебував у російській колонії, присудили Національну премію імені Тараса Шевченка в категорії “Кінематографія” за фільми “Гамер” і “Носоріг” (незакінчена робота).

Національна спілка журналістів України, висуваючи кінематографічні твори Сенцова на здобуття премії, вказала на його громадянську позицію в питаннях збереження територіальної цілісності України, відстоювання прав і свобод населення Автономної Республіки Крим, засудження анексії півострова Росією, утвердження демократії в українському суспільстві, розвитку національної культури.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі “35 на 35”. До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко.

10 вересня Олег Сенцов провів першу пресконференцію після звільнення, на якій повідомив, що планує залишитись у Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!