ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов вийшов із голодування з тяжкими наслідками для здоров'я - сестра

16.10.2018, 15:02
Фото - ФСВП Росії

Стан здоров'я українського політв'язня в РФ Олега Сенцова, який завершив кількамісячне голодування, важкий, у нього немає оптимізму щодо свого майбутнього. Про це повідомила 16 жовтня його сестра Наталія Каплан на брифінгу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Наразі він завершив голодування. Це було зроблено, щоб уникнути примусового годування... Він вийшов (із голодування) з дуже підірваним здоров'ям, у нього досить серйозно постраждали майже всі внутрішні органи”, - розповіла вона.

Також Каплан додала: “Вихід із голодування - досить серйозна процедура, зараз ніхто не може сказати, чи виживе Олег”.

Сестра політв'язня також із жалем зазначила, що останні листи Олега дуже песимістичні.

“Він написав заповіт, він просить не кидати дітей, він не вірить, що він вийде... Може, й вірить, але вже не чекає цього... Він готується до того, щоб його творчість, його діти могли далі жити без нього”, - розповіла Каплан.

Водночас вона висловила сподівання на те, його вдасться звільнити.

Як повідомляв ІМІ, український режисер Олег Сенцов повідомив про припинення голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

Про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!