ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов отримав у Європарламенті премію Сахарова

26.11.2019, 14:35
Фото – UKRinEU / Twitter
Фото – UKRinEU / Twitter

Колишній політичний в'язень Кремля український режисер Олег Сенцов особисто отримав премію Європарламенту імені Андрія Сахарова “За свободу думки”, присуджену йому торік.

Вручення відбулося 26 листопада під час пленарного засідання законодавчого органу Євросоюзу в Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

“Я вітаю українського режисера, письменника, якому у 2018 році присудили премію Андрія Сахарова… За свою мужність він заплатив дуже велику ціну”, – сказав президент Європарламенту Девід Сассолі.

Сенцов у своєму виступі перед європарламентарями наголосив, що приймає цю премію не особисто для себе, а для всіх політичних в'язнів, утримуваних у Росії.

Сенцов став лауреатом правозахисної премії Сахарова у 2018 році, перебуваючи в ув’язненні. Нагороду замість нього отримали його сестра Наталя Каплан і адвокат Дмитро Дінзе.

Олег Сенцов разом з іще 34 українцями повернувся з російського ув’язнення 7 вересня цього року в результаті обміну утримуваними особами з Росією.

З 1988 року Європарламент присуджує премію “За свободу думки” імені Сахарова особам і організаціям, які захищають права людини та основні свободи.

Liked the article?
Help us be even more cool!