ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов оприлюднив листа від журналіста Єсипенка – з проханням допомогти ув’язненим кримчанам

12.11.2021, 10:00
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Колишній політв’язень, режисер Олег Сенцов оприлюднив 11 листопада частину листа, якого отримав від заарештованого в окупованому Криму журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка, повідомляє Радіо Свобода.

“Коли отримуєш такого листа, то описати, що відбувається на душі, неможливо. Ти точно розумієш, як там Владу та іншим українським політв’язням, відчуваєш їхню надію, але не знаєш, чим допомогти, хоча і намагаєшся робити все, що у твоїх силах”, – прокоментував Сенцов.

Він зазначив, що на прохання Єсипенка оприлюднив уривок з листа, адресований громадськості.

У своєму зверненні журналіст повідомив, що познайомився в слідчому ізоляторі з кількома мешканцями окупованого Криму, яких ув’язнила російська влада.

За його словами, вони зазнавали катувань, мають проблеми зі здоров’ям, деяких з них етаповано до Росії. Один з ув’язнених, про яких згадує Єсипенко, – полковник Збройних сил у відставці.

“Про багатьох з них знають в Україні мало чи взагалі не знають”, – зазначає Єсипенко. Він висловлює надію, що розголос дозволить пришвидшити звільнення ув’язнених Росією мешканців Криму.

Як повідомляв ІМІ, 6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку до 18 грудня. 

15 липня в підконтрольному Росії Сімферопольському районному “суді” російський прокурор оголосив обвинувальний висновок у справі журналіста Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Його звинувачують за статтями 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин, перероблення або ремонт вибухових пристроїв) і 222.1 (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) КК Росії. 

Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Журналісту інкримінують збір інформації “в інтересах спецслужб України”, зокрема Служби зовнішньої розвідки, повідомили в Центрі громадських зв’язків ФСБ Росії. Як стверджують в ФСБ, Єсипенко “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!