ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов дав свідчення для ООН про ув'язнення в РФ

08.10.2019, 11:45
Фото – фейсбук Моніторингової місії ООН з прав людини
Фото – фейсбук Моніторингової місії ООН з прав людини

Звільнений з російського ув’язнення український режисер Олег Сенцов 7 жовтня дав свідчення Моніторинговій місії ООН із прав людини про своє ув’язнення в Криму та Росії. Про це повідомляється на сторінці місії у фейсбуку. 

“Олег Сенцов прийшов до нас в офіс сьогодні. Ми говорили про його тримання під вартою та ув’язнення в Криму і Російській Федерації. Протягом цих років ми підтримували зв'язок з адвокатом Сенцова та аналізували судові рішення в його справі. Для нас було вкрай важливим зустрітися з Олегом особисто, аби задокументувати порушення прав людини в його справі”, – йдеться в повідомленні.

“Я роблю все, що можу, для допомоги людям, які залишаються за ґратами. Хто краще знає, через що вони проходять?” – сказав Сенцов.

Як зауважили в Місії ООН, інформація, отримана під час інтерв’ю, буде використана для аналізу ситуації з правами людини в Криму, підготування публічних доповідей та адвокації для притягнення винних до відповідальності.

Місія ООН має намір провести інтерв’ю з усіма затриманими, які були звільнені 7 вересня 2019 року.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі “35 на 35”. До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко.

10 вересня Олег Сенцов провів першу пресконференцію після звільнення, на якій повідомив, що планує залишитись у Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!