ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Секретар РНБО не відкидає, що реагуватимуть і на інші телеканали

04.02.2021, 12:06
Фото – "День"
Фото – "День"

Секретар Ради національної безпеки України повідомив, що РНБО реагуватиме і щодо інших телеканалів, які проводять антиукраїнську політику.

Про це 3 лютого під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олександр Данілов, відповідаючи на запитання щодо антиукраїнської політики деяких регіональних телеканалів, повідомляє Укрінформ.

“Таких каналів дуже багато. Залежно від того, коли в нас будуть відповідні документи, саме документи, а не емоції, буде відповідне реагування”, – сказав Данілов.

Відповідаючи на запитання, чому саме зараз запроваджено санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та “112 Україна”, які здійснюють мовлення та ведуть антиукраїнську інформаційну політику вже не один рік, Данілов зазначив: “Для того щоб прийняти таке рішення, нам необхідно було зібрати відповідні документи від наших розвідок, спецслужб… Як тільки з’явилися всі ці підстави, ми відразу провели засідання РНБО і проголосували”.

Стосовно заяв про наміри оскаржувати в судах рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти цих трьох телеканалів Данілов зазначив, що це їхнє право.

“Ми живемо в правовій державі, мають право – хай оскаржують. Яке буде рішення? Ми всі будемо знати… Але ще раз хочу сказати: ми сюди російські наративи не кликали, ми сюди окупантів не чекали й не звали. І мова зараз іде якраз про п’яту колону, яка розхитує нашу державу, яка бере участь в антидержавницькій процедурі, що є неприпустимим”, – сказав він.

Данілов підкреслив, що інформаційна війна – це така сама війна, як і та, що точиться на Сході України.

Як колишній очільник Луганської ОДА, Данілов вважає, що саме недолуга державна інформаційна політика стала причиною того, що відбувається наразі в Луганську.

“Я в Луганську бачив на власні очі починаючи з 94-го року цю повзучу мовну окупацію, дестабілізацію ситуації, і наслідки сьогодні бачимо... Ми не можемо допустити, щоб це відбувалося в усій країні. Є розуміння інформаційного тероризму, якого ми не можемо допустити”, – сказав Данілов.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!