ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заявила, що інформація Бабченка не відповідає дійсності

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України заявила, що інформація російського блогера Аркадія Бабченка про відкриття стосовно нього кримінального провадження не відповідає дійсності.

Про це пресслужба СБУ повідомила LIGA.net.

“Інформація про нібито відкриття Службою безпеки України кримінального провадження щодо Аркадія Бабченка не відповідає дійсності”, – заявила пресслужба відомства.

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня Аркадій Бабченко, який останніми роками живе в Естонії, заявив, що СБУ порушила щодо нього кримінальне провадження та наказала його затримати. За його словами, у базі даних українських прикордонників є орієнтування на нього.

Аркадій Бабченко з 2017 року живе за межами Росії та критикує владу РФ. Останніми роками він мешкає в Естонії. У минулому – військовий збройних сил РФ, брав участь у двох чеченських війнах. Після звільнення зі збройних сил став журналістом. Працював воєнним кореспондентом газети "Московский комсомолец", кореспондентом на телеканалах, воєнним кореспондентом "Новой газеты". Висвітлював події на Майдані, війну на Донбасі, критикував президента Росії Володимира Путіна.

У 2020 році Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії занесла Аркадія Бабченка до переліку терористів і екстремістів. 

21 лютого 2017 року Аркадій Бабченко повідомив про те, що у зв'язку з неодноразовими погрозами, які надходили на його адресу і на адресу його родини, він покинув Росію. Із 2017 до 2019 року жив у Києві.

29 травня 2018 року стало відомо про нібито розстріл Бабченка на порозі його квартири в Києві. 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий, а його "вбивство" інсценувала спецслужба.

У січні 2023 року міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Бабченка в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!