ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія оголосила в розшук Аркадія Бабченка

12.01.2023, 10:07
Фото – скриншот з відео Прямого каналу
Фото – скриншот з відео Прямого каналу

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук блогера та журналіста Аркадія Бабченка.

Картку з даними Бабченка розміщено в базі розшуку міністерства без уточнення статті кримінального кодексу, на підставі якої його розшукують, повідомила російська агенція Інтерфакс.

Аркадій Бабченко в минулому – військовий збройних сил РФ, брав участь у двох чеченських війнах. Після звільнення зі збройних сил став журналістом. Працював воєнним кореспондентом газети "Московский комсомолец", кореспондентом на телеканалах, воєнним кореспондентом "Новой газеты". Висвітлював події на Майдані, війну на Донбасі, критикував президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляв ІМІ, у 2020 році Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії занесла журналіста Аркадія Бабченка до переліку терористів і екстремістів. 

21 лютого 2017 року Аркадій Бабченко повідомив про те, що у зв'язку з неодноразовими погрозами, які надходили на його адресу і на адресу його родини, він покинув Росію. Із 2017 до 2019 року жив у Києві.

29 травня 2018 року стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабченка на порозі його квартири в Києві. 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий, а його “вбивство” інсценувала спецслужба.

Liked the article?
Help us be even more cool!