ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала жінку, яка знімала стратегічні об’єкти Харкова під виглядом "селфі"

У Харкові Служба безпеки затримала російську інформаторку, яка коригувала російські повітряні атаки по місту. Зокрема, за її координатами влітку 2022 року росіяни вдарили ракетами по виробничих цехах місцевого заводу енергетичної галузі України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Щоб скоригувати ворожу атаку РФ, жінка сфотографувала себе на тлі промислового об’єкта з прив’язуванням до місцевості й надіслала фото окупантам.

Зробити це жінці було нескладно, адже вона працювала на підприємстві, яке й зазнало атаки.

ФСБ залучила її до співпраці під час її поїздки до Москви до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Після 24 лютого минулого року на неї вийшов представник російської спецслужби й поставив завдання передавати йому геолокації українських військових та критичної інфраструктури в місті.

Комунікували вони в месенджері, жінка часто змінювала телефони. 

"Для передачі координат українських об’єктів фігурантка робила навпроти них "селфі", потім відправляла фото до ФСБ і після цього одразу видаляла знімки з телефона. Щоб замаскувати підривну діяльність на користь ФСБ, їхня поплічниця активно публікувала в соцмережах власні коментарі, в яких демонстративно критикувала військово-політичне керівництво РФ", – зазначили в СБУ.

Співробітники спецслужби затримали жінку під час виконання нею нового ворожого розвідзавдання. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру. Нині вона під вартою. 

Як повідомляв ІМІ, у Харкові 57-річний чоловік, колишній співробітник одного з театрів міста поширював в інтернеті матеріали, де виправдовував збройну агресію Росії проти України та визнавав її правомірною.

Liked the article?
Help us be even more cool!