ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала викладачку за підозрою в коригуванні ударів РФ по Харкову

Служба безпеки України затримала викладачку одного з університетів Харкова та повідомила про підозру в поширенні інформації про переміщення озброєння та локації Збройних сил України. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, викладачку ФСБ Росії дистанційно залучила до співпраці влітку цього року. Вона розвідувала локації українських військ на Харківщині.

“За вказівкою окупантів фігурантка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони. Особливу увагу вона звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ”, – зазначає спецслужба.

Затримана викладачка. Фото – СБУ

Також інформаторка відстежувала маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Отримані відомості фігурантка надсилала в анонімний чат своєму російському куратору. Жінка позначала координати військових об’єктів на гугл-мапах і додавала до них текстовий опис. 

СБУ зазначає, що завчасно викрила фігурантку, її затримали у власному помешканні, а під час обшуку в неї вилучено мобільний телефон з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Нині фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру в поширенні радянської символіки та запереченні російської агресії колишньому члену забороненої політичної партії ОПЗЖ.

Liked the article?
Help us be even more cool!