ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру ексчлену ОПЗЖ, який вихваляв СРСР та заперечував війну

Служба безпеки України повідомила про підозру в поширенні радянської символіки та запереченні російської агресії колишньому члену забороненої політичної партії ОПЗЖ, повідомило Управління СБУ в Харківській області.

За даними слідства, чоловік у соцмережі та мобільних месенджерах популяризував заборонену комуністичну символіку колишнього СРСР, вихваляв тоталітарний режим Радянського Союзу та поширював наративи сучасної кремлівської пропаганди про “нацистів”.

“З 2018 року пропагандист регулярно публікував на власній сторінці у Facebook зображення герба колишнього СРСР, державних нагород колишнього СРСР з комуністичною символікою, світлини “вождя СРСР” Йосипа Сталіна”, – зазначили в СБУ.

Там додали, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрюваний публікував дописи з виправдовуванням ударів російських збройних формувань по житлових будинках та цивільній інфраструктурі Харкова. Чоловік стверджував, що українські військові нібито створюють там вогневі позиції.

В СБУ зазначили, що підозрюваний у Viber-групі, до якої були включені кілька десятків його знайомих, поширював кремлівські наративи про “отряды нацистов”, які нібито вбивають тих українців, хто проти війни з росіянами.

Під час обшуку в підозрюваного вилучили комп'ютер та мобільний телефон з доказами скоєних злочинів.

Підозру йому повідомили за двома статтями:

  • поширення комуністичної символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинені повторно (ч. 1 та ч. 2 ст. 436-1);
  • поширення матеріалів, у яких міститься виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчинені повторно (ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2).

Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підозрюваний колишній член забороненої партії ОПЗЖ. Фото – пресслужба СБУ

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно священнослужителя УПЦ МП з Хмільницького району Вінниччини, якому інкримінують виправдовування агресії Росії. 

Liked the article?
Help us be even more cool!