ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала в Харкові інформатора РФ, який намагався передати бойові позиції Patriot

Служба безпеки України затримала в Харкові інформатора Федеральної служби безпеки Росії, який намагався передати окупантам бойові позиції Patriot. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, затриманим інформатором виявився місцевий водій однієї з мереж продуктових магазинів Харківщини. Він об’їжджав місто під виглядом вантажних перевезень на службовому авто та приховано фіксував місця дислокацій українських захисників.

“Насамперед він намагався виявити і передати окупантам координати бойових позицій зенітно-ракетних комплексів Patriot, які захищають повітряний простір прифронтового міста. Також фігурант “полював” на локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони”, – зазначає СБУ.

Фото – СБУ

Після розвідувальних вилазок він позначав потенційні цілі на гугл-картах, робив їхній детальний опис та месенджером пересилав своєму російському куратору. 

У разі отримання відповідних геолокацій окупанти планували завдати по них повітряного удару із застосуванням керованих авіабомб та ракетного озброєння, зазначає спецслужба.

СБУ зазначає, що завчасно викрила ворожого інформатора і затримала його.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості з метою надання такої інформації державі, що вчиняє збройну агресію проти України).

Фігуранта взято під варту без права внесення застави. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, суд визнав винною в державній зраді агентку ФСБ РФ, яка наводила ракети Х-22 на Харків та сприяла обстрілам з реактивної системи залпового вогню C-300 по місту, і присудив їй 16 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!