ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Агентку ФСБ, яка наводила ракети Х-22 на Харків, засудили до 16 років тюрми

Наслідки російського обстрілу по Харкову 23 січня 2024 року. Фото – Накипіло

Суд визнав винною в державній зраді агентку Федеральної служби безпеки РФ, яка наводила ракети Х-22 на Харків та сприяла обстрілам з реактивної системи залпового вогню C-300 по місту, і присудив їй 16 років позбавлення волі.

Про це повідомив пресцентр Служби безпеки України.  

За даними слідства, агентка передавала окупантам дані про наслідки ворожих ударів по центру Харкова 23 січня 2024 року. Під час тієї атаки дістала поранення журналістка Медіагрупи “Накипіло” Анна М’ясникова. Також під час удару постраждали дев’ятеро людей, четверо з яких діти. 

Наслідки російського обстрілу по Харкову 23 січня 2024 року. Фото – Накипіло

СБУ затримала російську агентку під час дорозвідки біля багатоквартирного будинку, який обстріляли російські війська. Правоохоронці встановили, що після кожного обстрілу агентка фіксувала його наслідки. Інформацію передавала месенджерами через “зв’язкового” на території Бєлгородської області. 

На початку 2024 року російські спецслужби дистанційно завербували її через знайомого, який жив в РФ.

Під час затримання та обшуків в агентки знайшли телефон, який вона використовувала для спостереження. 

Наслідки російського обстрілу по Харкову 23 січня 2024 року. Фото – Накипіло

Також жінка збирала інформацію про розташування та переміщення Збройних сил України в регіоні.

Як зазначили в СБУ, засудженій 35 років, вона з Харкова. Раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за крадіжку і зберігання наркотиків. 

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав її винною в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Як повідомляв ІМІ, у Харкові суд призначив шість років позбавлення волі жительці Балаклії, визнавши винною в колабораційній діяльності під час окупації міста. За даними слідства, 54-річна жінка добровільно погодилася обійняти посаду в окупаційній адміністрації, де працювала начальницею відділу культури. На цій посаді вона активно підтримувала російську пропаганду, організовуючи культурні заходи, які прославляли російську армію та символіку, зазначає прокуратура.

Liked the article?
Help us be even more cool!