ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала на Харківщині поширювача російської пропаганди

Служба безпеки України затримала жителя села Петропілля (Харківська область), який під час окупації Куп'янського району поширював російську пропаганду та виправдовував війну РФ проти України. Про це повідомила пресслужба Управління СБУ в Харківській області.

За даними слідства, чоловік, який ніде не працював, розповсюджував серед мешканців окупованого села російську пропагандистську газету “Харьков Z”. Її він отримав на початку літа 2022 року від місцевої колаборантки. Газета містила матеріали з виправдовуванням, визнанням правомірною та запереченням збройної агресії Росії проти України. Російську агресію пропагандисти газети показували як громадянський конфлікт в Україні, глорифікували російських військових, вихваляли російське політичне керівництво та закликали до насильницької зміни меж міжнародно визнаної території України.

Затриманий співробітниками СБУ розповсюджувач пропагандистської газети “Харьков Z”. Фото – СБУ

Як  зазначає СБУ, фігурант обходив подвір'я односельців та роздавав газети або особисто в руки, або вкладав їх до поштових скриньок.

Чоловіка затримали, хоч він і ховався від правоохоронців. Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • виправдовування збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2);
  • зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110).

Фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у Полтавській та Закарпатській областях ліквідували дві ботоферми, через які російські спецслужби поширювали дезінформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні нібито від імені українських громадян, а також дискредитували діяльність Сил оборони та ситуацію на фронті.

Liked the article?
Help us be even more cool!