ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала на Черкащині держслужбовицю, яка заперечувала удар Росії по "Охматдиту"

25.07.2024, 11:43
Єлєна Щепак

Служба безпеки України повідомила про підозру посадовиці з Черкащини, яка публічно заперечувала російський удар по дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит”. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

За інформацією прокуратури, затримана є працівницею обласного центру зайнятості.

За даними слідства, 49-річна жінка навесні 2024 року в телефонних розмовах зі своїми знайомими постійно висловлювала своє несприйняття чинної української влади, насаджувала проросійські погляди та схвалювала політику країни-агресора. 

Затримана за підозрою у вихвалянні РФ. Фото – СБУ

“Жінка категорично заперечувала винуватість РФ у обстрілах території України, стверджувала, що окупант “був вимушений забрати АР Крим під свій захист”, – зазначає прокуратура.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Їй загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення. 

Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Водночас прокуратура готує апеляційну скаргу з вимогою застосування до підозрюваної тримання під вартою.

Листування підозрюваної. Фото – СБУ

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру головреду пропагандистського ресурсу Лисичанська.

Liked the article?
Help us be even more cool!