ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти РФ на Харківщині

Співробітники Служби безпеки затримали жительку села Колодязне Куп'янського району (Харківська область), яка під час окупації російськими військами добровільно співпрацювала з підконтрольною РФ адміністрацією. Також їй повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомив речник ГУ СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, на початку липня минулого року вона добровільно погодилася обійняти посаду "и.о. директора" в незаконно створеному окупантами закладі освіти – так званому Колодязненському ліцеї Військово-цивільної адміністрації Куп'янського району Харківської області.

На цій посаді жінка збирала списки вчителів, які були згодні співпрацювати з окупантами, призначала їх на посади своїми "наказами", а також проводила діяльність, спрямовану на впровадження стандартів освіти Росії. За її вказівкою нового навчального року ведення освітнього процесу в ліцеї мало здійснюватися лише російською, а оцінювання знань учнів – за 5-бальною системою, що використовується в Росії.

Окрім цього, у серпні 2022 року підозрювана скеровувала вчителів ліцею до Курська на "курси підвищення кваліфікації", де вони мали вивчати методику та стандарти освіти РФ.

Після деокупації району колаборантка намагалась уникнути покарання. Однак співробітники СБУ встановили її місце перебування і затримали. 

Як повідомляв ІМІ, слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораційній діяльності сєвєродончанці Олені Соколенко, яка пішла на співпрацю з окупантами та погодилася на посаду "начальника отдела образования администрации г. Северодонецк ЛНР".

Liked the article?
Help us be even more cool!