ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Насаджує "российский патриотизм": "освітянці" із Сєвєродонецька повідомили про підозру

Фото – evocation.info
Фото – evocation.info

Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораційній діяльності сєвєродончанці Олені Соколенко, яка пішла на співпрацю з окупантами та погодилася на посаду "начальника отдела образования администрации г. Северодонецк ЛНР".

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Соколенко співпрацює з ворогом та впроваджує російські стандарти навчання й виховання в українських школах.

За даними досудового розслідування, у липні 2022 року вона змінила посаду завгоспа на посаду "начальника отдела образования администрации г. Северодонецк ЛНР".

"Під кураторством загарбників зловмисниця нищить українську освіту, веде антиукраїнську пропаганду та насаджує "российский патриотизм", організує перепідготовку вчителів та забезпечення шкіл російським навчальним матеріалом. Викладання здійснюється російською мовою, за стандартами й методичками рф. Кім того, колаборантка приймає адміністративні рішення, здійснює оргнізаційно-розпорядчі та господарські функції, умовно готує школи до нового навчального року", – зауважили в українській спецслужбі.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки повідомила про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, координатору агентурних мереж ФСБ РФ, який перебуває на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!